Tuesday, April 12, 2016

Kinoa yemek tarifleri


Kinoa Pilavı Nasıl Yapılır ?

Günümüzün en gözde diyet besinlerinden biri olan Kinoa ; pilav yapımında da kullanılabilir.Ayrıca pişirdiğimizde kalorisi düştüğü için bu şekilde yemek daha doğrudur.
Malzemeler ;
1 su bardağı kinoa
2,5 su bardağı su
1 adet büyük soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 kaşık domates salçası
Zeytinyağı (3 çorba kaşığı kadar, zevke bağlı)
Tuz
kinoa-pilavi-tarifi
YapılışıSüzgeç kullanarak kinoayı birkaç defa iyice yıkayın. Sonra tedbiren bir kere daha yıkayın.
Havucu rendeleyin, tüm diğer sebzeleri yemeklik doğrayın.
Tencerede zeytinyağı ile birlikte tüm sebzeleri kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip salça kavrulana kadar 1-2 dakika daha kavurun, gerekirse yapışmamasi için az miktarda sıcak su ekleyin.
İyice yıkanmış kinoayı ekleyin, üzerine 2,5 su bardağı sıcak su eklyin. İsteğe göre tuz atın. Pilav kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte tutun, kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp pişmeye bırakın. Tüm su çekilince ve kinoaların üzerindeki beyaz şeritler iyice görünür olunca pilavınız pişmiş demektir. Altını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun!

Dipnot : Kinoayı iyice yıkamak önemlidir çünkü kinoa, saponin denen bir madde ile kaplıdır ve bu madde iyice yıkanmadığı zaman pilava acı bir tat verir.Yıkaması biraz zahmetlidir ancak bu kısmı aştığınızda gerisi kolay.Ayrıca zeytinyağı ile kavururken yağı yakmamaya özen göstermelisiniz.Gerekirse sebzeleri kavurduğunuz esnada az miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Kinoa Salatası Nasıl Yapılır ?

Malzemeler ;
1 Su bardağı Kinoa
3 tane kurutulmuş domates
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
5-6 tane kornişon
Maydanoz
frenk soğanı veya taze soğan
Ceviz yağı
Tuz
kinoa salatası
YapılışıKinoa’yi bir kaç kez yıkayalım ve kaynamakta olan tuzlu suda 12 dakika pişirelim. Diğer tarafta, taze soğan veya frenk soğanı, maydanoz, kurutulmuş domates, kornişonları minik doğrayalım. Süzmüş olduğumuz Kinoa’yı bir kabin içerisine alalım ve üzerine doğradığımız sebzeleri ilave edelim. Mısırı katalım ve karıştıralım. En son ceviz yağı ve tuzu ilave edip servise sunalım. Nefis bir lezzet, mutlaka deneyin.

Kinoa İle Nohutlu Salata Nasıl Yapılır ?

Malzemeler ;
1 su bardağı kinoa
1 su bardağı haşlanmış nohut
Taze soğan, maydanoz
Kırmızı biber
Çeri domates
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
İsteğe bağlı tuz
Yapılışı; Önce bir bardak kinoamızı üzerini geçecek kadar sıcak su ile yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra süzgeçle suyunu süzüyoruz. Küçük bir tencerede 1,5 su bardağı su ile ateşe koyarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Kinoa pişerken biz diğer tarafta doğrama işlerimizi yapıyoruz. Malzeme listesinde verilen yeşillikleri ve çeri domatesleri istediğimiz irilikte doğruyoruz. Pişen kinoamızı salata kasemize aldıktan sonra doğradığımız yeşillikleri, 1 su bardağı nohutu üzerine döküyoruz. Nar ekşisi, kimyon ve zeytinyağı ilavesiyle güzelce harmanlıyoruz. İsteğe bağlı tuz ekleyebiliriz.
Enfes salatanız hazır. Hatta bir öğün diyebiliriz. Çünkü oldukça tok tutuyor. Afiyet olsun

Kinoa Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

No comments:

Post a Comment